A mobiltelefon és az akkumulátor

A mobiltelefonok elterjedésekor még a Ni-Mh akkumulátorok voltak a legelterjettebbek, ezekkel úgy kellett bánni mint a hímes tojásokkal ha sokáig szerettük volna használni. Mára már ez a technológia kiment a divatból a mai mobiltelefon akkumulátorok Li-Ion és Li-Pol típusúak, ezekkel nem kell annyira óvatosan bánni, korábban a mobiltelefont csak kikapcsolt állapotban szabadott tölteni, hogy az akkumulátort kíméljük, ma már semmi előnye és semmi hátránya nincs annak, ha a mobiltelefonunkat kikapcsolt állapotban töltjük. A lítium alapú akkumulátorok, semmilyen gondozást nem igényelnek. A mobiltelefon első bekapcsolásakor körülbelül 50-60%-os az akkumulátor szintje, ezt a szintet érdemes lemeríteni kb. 5%-os szintre majd csak ezután feltölteni a mobiltelefont. Ilyenkor érdemes teljesen feltölteni az eszközt, a töltési idő az akkumulátor kapacitásától függ, 5-8 óráig is eltarthat. A mobiltelefonunkat kikapcsolásig nem ajánlatos meríteni. A 100%-os töltöttség elérése után célszerű levenni a mobilt a töltőről. A teljes feltöltés után a rendszer úgynevezett csepptöltésre áll át, ez elvileg nem okoz nagy problémát a mobiltelefon akkumulátorának, de hosszútávon kárt okozhat.

Hasonló Tartalom

Miért népszerű a mai napig a szitanyomás?

A szitanyomás az egyik legelterjedtebb és legkedveltebb nyomtatási technika, amely különböző anyagok, például textíliák, papír, fém, fa és műanyag díszítésére Continue Reading →

Nina Ricci Bella

Nina Ricci Bella Nina és Luna után egy mindenkit magával ragadó személyiséggel felruházott új hercegnő érkezése pezsdíti fel a Les Continue Reading →

Női jana cipő

Női jana cipő viselése után nincsenek kellemetlen lábfájdalmak. A www.lifestyleshop.hu weboldalról alacsony áron vásárolhat jó minőségű, kényelmes női lábbelit. Az Continue Reading →

Minőségi parfümök webáruháza

Minőségi parfümök webáruháza teljes kínálatát megtekintheti a www.parfumcenter.hu honlapjára kattintva. Amennyiben felkeltettük az érdeklődést nézzen be hozzánk és válogasson a Continue Reading →